Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane warzywa z nadzieniem mięsnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
pomidory 3 szt.
mięso mielone drobiowe 30 dkg.
mozzarella 10 dkg.
cebula
papryka
jajko
bułka tarta pikantna 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
oliwa 1 łyżka
sól i pieprz
czarne oliwki bez pestek 3 łyżki
tymianek 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane warzywa z nadzieniem mięsnym

cukinie umyć i przekroić wzdłuż wydrążyć część miąższu,pomidory umyć i odkroić wierzch a miąższ delikatnie wyjąć łyżką,cebulę obrać,pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie,paprykę umyć usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę,do zeszklonej cebuli wrzucić paprykę,miąższ z cukinii i pomidorów,wymieszać i dusić przez 5min.warzywa,jajko,posiekany czosnek i tartą bułkę dodać do mielonego mięsa doprawić do smaku tymiankiem solą i pieprzem dokładnie połączyć i gotowym farszem nadziewać przygotowane warzywa układać je w naczyniu żaroodpornym lub brytfance podlać wodą posypać przekrojonymi na połowę oliwkami i plastrami mozzarelli,wstawić do piekarnika i zapiec w temp.180st.ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.07.2013 19:53
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak