Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone roladki z piersi kurczaka w kapuście pekińskiej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
kapusta pekińska 1/2 sztuki
jajko 2-3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szklanki
jabłko 1 sztuka
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej do smażenia
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone roladki z piersi kurczaka w kapuście pekińskiej

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka pokroić na cieńsze i mniejsze plastry.
Krok 1 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
2
Lekko rozbić z jednej strony i posypać jarzynką.
Krok 2 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
3
Na każdym kawałku mięsa położyć cienki plasterek jabłka.
Krok 3 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
4
Mięska ułożyć na kawałkach liści z kapusty pekińskiej, mniej więcej tej samej wielkości co mięso.
Krok 4 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
5
Całość zrolować i spiąć wykałaczką. Roladki zanurzać w rozmąconym jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej.
Krok 5 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
6
Układać w blaszce do pieczenia na tłuszczu. Na roladki wylać resztę jajka, jeśli zostanie, i posypać po wierzchu bazylią.
Krok 6 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
7
Piec w piekarniku 180 st. C przez około 50 minut, polewając po wierzchu kilka razy sosem spod pieczenia.
Krok 7 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
8
Podawać gorące do obiadu. Są bardzo delikatne w smaku.
Krok 8 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.01.2014 16:42
bardzo smaczne
Aannkaa82 09.10.2013 19:34
BArdzo interesujący prepis :) a pewno smaczne te roladki.
Kasia36 25.09.2013 22:09
Smaczny pomysł
mysza75 27.02.2013 17:16
Fajnie wyglądają roladki :-)
wyattearp 18.02.2013 07:12
uwielbiam roladki
Monika58 17.02.2013 20:47
poproszę taką roladkę-smakowicie wyglądają :)
Mysiunia 17.02.2013 20:12
bardzo ciekawy sposób na urozmaicenie tradycyjnych roladek z filetu :) Do tego dodatek jabłuszka - nigdy tak nie jadłam, a pomysł bardzo interesujący :)
gosia1988 17.02.2013 20:06
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak