Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej fasoli na boczku

4.0
(26)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 0,5
ziemniaki 5
marchewki 2
pietruszka 1
cebula 1
boczek wędzony 10-15 dag
majeranek 1 łyzka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej fasoli na boczku

Kroki postępowania

1
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni
Krok 1 - Zupa z czerwonej fasoli na boczku foto
2
kiedy wytopi się nieco tłuszczu dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę (w razie konieczności można dodać odrobinę oleju), dodajemy majeranek i smażymy kilka minut.
Krok 2 - Zupa z czerwonej fasoli na boczku foto
3
Warzywa obieramy - ziemniaki kroimy w kostkę, marchewki i pietruszkę w półplasterki - warzywa przekładamy do garnka, dodajemy nieco soli i gotujemy.
Krok 3 - Zupa z czerwonej fasoli na boczku foto
4
Kiedy warzywa są miękkie dodajemy odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę. Następnie odrazu dodajemy usmażony z cebulą boczek i całość gotujemy jeszcze 5 minut - doprawiamy zupę solą i pieprzem.
Krok 4 - Zupa z czerwonej fasoli na boczku foto
5
Zupę podajemy na gorąco.
Krok 5 - Zupa z czerwonej fasoli na boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.11.2013 10:43
rewelacyjna zupka! :)
Bernadeta1 14.09.2013 00:18
Lubię taką zupkę
mysza75 19.02.2013 00:23
Uwielbiam fasolową :-)
babajaga1969 18.02.2013 21:28
konkretna zupa - takie lubię :)
babajaga1969 18.02.2013 21:21
bardzo fajna fasolowa, bo nie trzeba wcześniej namaczać fasoli - smaczna :)
w mojej kuchni 18.02.2013 20:57
moje smaki fasolowe się ugotowały
ewelinapac 18.02.2013 20:35
smakowita ta zupka, chyba mam już pomysł na jutrzejszy obiad. Wygląda tak kolorowo i apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak