Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 2 sztuki
mięso mielone wieprz-wołowe 20 dkg
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło 2 dkg
cebula 1 sztuka
mąka ziemniaczana 2-3 łyżki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przesmażyć z masłem i zostawić do przestudzenia.
Krok 1 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
2
Do chłodnego mięsa wbić 1 jajko i dodać 1 łyżkę bułki tartej - wymieszać.
Krok 2 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
3
Każdą pierś przeciąć na 2 plastry i lekko rozklepać. Na filetach rozłożyć przygotowany farsz mięsny.
Krok 3 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
4
Filety zrolować i spiąć w kilku miejscach wykałaczkami. Posypać jarzynką.
Krok 4 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
5
2 jajka rozmącić widelcem w miseczce.Roladki obtoczyć w mące ziemniaczanej, a następnie dokładnie w jajku.
Krok 5 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
6
Wkładać obtoczone na gorący olej. Zapiec panierkę z każdej strony, obracając roladki.
Krok 6 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
7
Przełożyć roladki do formy podlanej paroma łyżkami oleju, posypać plastrami cebuli i przyprawą do kurczaka Prymat.
Krok 7 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
8
Piec w temperaturze 180 st. C przez około 30 minut.
Krok 8 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
9
Roladki podawać gorące do obiadu.
Krok 9 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 10.04.2013 21:35
Dla mnie bomba ;) uwielbiam mięsko a tutaj prosze dwa w jednym .
chrupnij-sobie.pl 04.04.2013 10:05
bajeczne:)
Kasnaj 27.02.2013 23:00
Może jutro na obiadek coś podobnego ugotuje :)
mysza75 27.02.2013 17:14
Fajne połączenie, muszę wypróbować :-)
GOSIA18 25.02.2013 21:52
rewelacyjnie się prezentuje
Amellia 25.02.2013 21:09
mniam
Monika58 25.02.2013 18:29
bardzo dobre, ładnie wyszedł farsz :)
w mojej kuchni 25.02.2013 16:32
wygląda smakowicie
Beatris 25.02.2013 15:10
Miałam niedawno podobne. Wszystkim smakowały. Twoje też pysznie się zapowiadają.
agam26 25.02.2013 12:22
mniam
David 25.02.2013 12:02
wyglądają pysznie
Alex_M 25.02.2013 11:51
wspaniale!
Paolcia 25.02.2013 11:44
łał :) Bajka :)
jucia 25.02.2013 11:43
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak