Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pod pierzynką z warzyw

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 2 szt
pomidor 2 szt
pomidory krojone 1/2 kartoniku
kapary 3 łyżki
pieprz kolorowy 1/4 łyżeczki
olej rzepakowy 1 łyżka
suszone płatki chilli 1/2 łyzeczki
cebula 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
ser wędzony 10 (wędzony)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod pierzynką z warzyw

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy sola i pieprzem. Ser wędzony ścieramy na tarce duże oczka. Paprykę myjemy kroimy w kosteczkę ,pomidory także kroimy. Kapary odsączamy z zalewy. Na patelni najlepiej grillowej smażymy pierś z kurczaka na złoto. Po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odkładamy. Na patelni na łyżce oleju podsmażamy posiekaną cebule paprykę i pomidory. Gdy warzywa się podsmażą dodajemy pomidory pokrojone kartonika. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. dajemy odrobinę sosu tabasco. Podsmażone i zredukowane z sosu pomidorowego warzywa nakładamy na pierś z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy serem i zapiekamy. Pod koniec dodajemy kapary.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 04.05.2013 17:23
wspaniałe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak