Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty i pora

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 garść
cebula 1 szt
por 1/2 szt
cukier 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy 2 łyżki
korniszony 4 szt
marchewka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty i pora

Kapustę kiszoną lekko kroimy. Marchewkę ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy. Ogórka kroimy w kosteczkę. Pora kroimy w cieniutkie plasterki. Składniki mieszamy . doprawiamy sola ,pieprzem i cukrem do smaku. Dodajemy olej rzepakowy dobrej jakości. Surówkę chłodzimy i podajemy do obiadku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.04.2013 09:45
prosta i smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak