Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki jabłkowo rodzynkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynek 1/2 szk
jajko 2
margaryny 125 g
mleko 1/2 szk
cukru 3 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki jabłkowo rodzynkowe

Kroki postępowania

1
Margarynę stopić i wystudzić, a do zimnej dodać jajka i mleko i wymieszać.
Krok 1 - Babeczki jabłkowo rodzynkowe foto
2
Do drugiej miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i przyprawę do jabłecznika. Następnie wsypać rodzynki. Jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę a potem dodać do miski z suchymi składnikami.
Krok 2 - Babeczki jabłkowo rodzynkowe foto
3
Wymieszać wszystko a potem wlać zawartość miski z płynnymi składnikami i wymieszać geste ciasto. Masę nakładać do foremek włożonych w otwory blachy na muffinki. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 30 minut.
Krok 3 - Babeczki jabłkowo rodzynkowe foto
4
Po upieczeniu i przestudzeniu babeczki posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Babeczki jabłkowo rodzynkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 04.03.2013 10:16
dziękuję. A babeczki są bardzo łatwe do przygotowania i smaczne :)
Boska_Agatka 04.03.2013 09:41
polecam wyglądają bardzo apetycznie
Wojt@s
Wojt@s 04.03.2013 08:41
wygląda na ciekawy przepis
Ola1984 04.03.2013 07:17
Świetne babeczki, na pewno w smaku są wyborne :)
bietka 04.03.2013 07:14
Ewa dzięki za dokończenie przepisu, napewno wypróbuję :)
w mojej kuchni 03.03.2013 22:31
babeczki są bardzo apetyczne na zdjęciu...
Agnieszka_B 03.03.2013 20:59
Uwielbiam babeczki! zawsze smakują pysznie i są proste w przygotowaniu :)
anja3107 03.03.2013 20:11
śliczne te babeczki
ZEWA 03.03.2013 19:30
Niestety edycja też nie pomogła więc wpisuję w komentarz składniki jeszcze raz 2 soczyste jabłka 1/2 szk rodzynek 300 g mąki 2 jajka 125 g margaryny 1/2 szk mleka 3 łyżki cukru 1 łyżka przyprawy do jabłecznika 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania
angelika14 03.03.2013 19:23
świetne babeczki, wyglądają przepysznie
bietka 03.03.2013 19:04
Ewa babeczki wygladają obłędnie, chciałabym wypróbować przepis, tylko ile tam idzie mąki?
ZEWA 03.03.2013 17:53
Nazwę przepisu ucięło. Ma być : Babeczki jabłkowo rodzynkowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak