Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz panierowany

4.0
(26)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 kg
jaja 2 sztuki
sok z cytryny
olej do smażenia
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz panierowany

Dorsza dzielimy na porcje. Ja pokroiłam go w dość grube "paluszki". Ryba musi być rozmrożona. Porcje oprószamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Następnie skrapiamy wedle uznania sokiem z cytryny. Jajka rozbijamy do miseczki, dodajemy do nich śmietanę i roztrzepujemy przy użyciu miotełki. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej. Porcje ryby panierujemy najpierw w jajku ze śmietaną, później w bułce tartej( można ją zastąpić mąką lub płatkami). Smażymy je na rozgrzanym na patelni tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.01.2014 00:26
smaczna rybka
IKrakowianka 20.08.2013 16:55
smaczna propozycja obiadowa
Iwusia 30.04.2013 23:51
podoba mi sie ten przepis
Rafał3 04.03.2013 08:56
mniam mniam
IwonaDD 04.03.2013 08:38
piękna złocista panierka,musiało być pyszne
Janina 04.03.2013 07:33
Bardzo pyszne
msmors 04.03.2013 07:33
bardzo smaczne danie.
adelajda 04.03.2013 07:31
Nadal coś nie działa na DS bo brakuje części przepisu !
ewka1978 04.03.2013 06:46
smaczny ten dorsz
Andysz 04.03.2013 00:30
smaczna rybka;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak