Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński z fasolą Jaś i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
pieczarki 250 g
wywar z kurczaka 2 l
włoszczyzna 500 g
fasola Jaś 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński z fasolą Jaś i pieczarkami

Idealne kompromisowe danie, zdrowe i wszystkim smakuje!:) Obiad wyszedł na dwa dni.

Fasolę moczyłam całą noc, następnie wypłukałam i zalałam zimnym wywarem. Dodałam pokrojone drobno buraki. Gotowałam 1 godzinę.

Dodałam do garnka z burakami pokrojone w kostkę warzywa i pokrojone w plastry pieczarki, gotowałam kolejne 30 min. Do Babci talerza dodałam łyżkę śmietany 18%. Podałam z chlebem wielozbożowym

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 28.07.2013 10:13
wysmienity
Agnieszka_B 04.03.2013 11:32
Prezentuje się fantastycznie!!
gabi162825 04.03.2013 10:56
taka zupa to świetne witaminki
cukiereczek 04.03.2013 09:24
bardzo lubię takie zupy
Rafał3 04.03.2013 08:55
lubie barszcz ukraiński
Konczi 04.03.2013 08:54
jejku uwielbiam! aż się głodna zrobiłam :D :D
Megg 04.03.2013 08:45
pycha, lubię taki barszcz ukraiński :)
witaminkaa 04.03.2013 08:37
Przepraszam za niekompletny przepis ale ciągle są błędy na stronie
Pyszota 04.03.2013 08:35
pięknie podany barszcz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak