Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze schabu z cukinią i pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 kotlety
cukinia 1/3 małej
cebula czerwona 1 mała
pieczarki 5 sztuk
Pieprz czarny Prymat w młynku
oliwa
ser żółty 2 (tarty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze schabu z cukinią i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Na patelni na oliwie z oliwek podsmażyć cebulkę, pieczarki i cukinię (nie obierać) pokrojone w kostkę. Przypraw solą i pieprzem. Jak już będą ładnie przyrumienione, zdjąć z ognia i poczekać aż ostygnie.
Krok 1 - Roladki ze schabu z cukinią i pieczarkami foto
2
Kotlety ze schabu rozbić na bardzo cieniutkie delikatnie posypać solą i pieprzem. Na jednym końcu położyć farsz i posypać żółtym serem.
Krok 2 - Roladki ze schabu z cukinią i pieczarkami foto
3
Zawinąć tak jak krokieta (najpierw boki, później w rulonik).
Krok 3 - Roladki ze schabu z cukinią i pieczarkami foto
4
Zawiń w folię aluminiową, w tzw cukierka. Piec w piekarniku w 200 stopniach około 25min.
Krok 4 - Roladki ze schabu z cukinią i pieczarkami foto
5
Wyciągnąć z piekarnika, rozwinąć i przeciąć na środku pod ukosem. Dobrze smakuje z ziemniaczkami i sałatką.
Krok 5 - Roladki ze schabu z cukinią i pieczarkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 04.03.2013 14:55
Pięknie wyglądają :-)
Zdzisław 04.03.2013 11:46
ale dobre na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak