Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo- cytrynowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
jabłko 1/2 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
fenkuł 1/2 sztuka
jogurt 250 ml
majonez 1 łyżka
chrzan 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżka
skórka z cytryny 1 sztuka
kapusta czerwona 0,5 kg
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo- cytrynowym

Warzywa obierany, myjemy, szatkujemy w malakserze. Wysypujemy do misy i doprawiamy sosem ze zmieszanych składników na sos.
sos:
szklanka jogurtu
łyżka chrzanu
łyżka majonezu
pieprz świeżo mielony
sok z cytryny i skórka otarta

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 07.09.2013 20:57
Zdrowa i smaczna kapusta, strzał w dziesiątkę.
marzencia2007 04.09.2013 10:44
jeszcze takiej nie jadłam, ale na pewno pyszna ;)
reniatka 02.04.2013 14:55
bardzo fajna suróweczka
paulina2157 04.03.2013 16:01
lubię surówki z czerwonej kapusty pod każdą postacią,a ta również jest smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak