Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pora z groszkiem ptysiowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por (biała część) 3
masło 2 łyżki
woda 2,5 l
sól do smaku
pieprzdo smaku
bulion 1 kostka
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pora z groszkiem ptysiowym

Kroki postępowania

1
Pora drobno pokroić i poddusić na patelni z masłem.
Do gara wlać wodę, dodać kostki rosołowe wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Taki bulin chwilę pogotować
Następnie wyjąć ziele angielskie i liścia laurowego (ważne aby później go nie zmiksować)
Krok 1 - Krem z pora z groszkiem ptysiowym foto
2
Do bulionu dodać podduszonego pora i gotować koło 5 min

a następnie dokładnie zmiksować blenderem
Krok 2 - Krem z pora z groszkiem ptysiowym foto
3
Dodać śmietanę doprawić pieprzem i solą do smaku wedle uznania
Podawać z groszkiem ptysiowym i startym żółtym serem
Krok 3 - Krem z pora z groszkiem ptysiowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 19.03.2013 10:31
pyszna ta zupka
fotoviderek 05.03.2013 12:51
Krem wspaniały powinien się nazywać :)
Andrzej8 05.03.2013 09:42
smaczna i pożywna Fajny pomysł na spotkanie z przyjaciółmi
Krzysztof15 04.03.2013 18:00
super pyszna
Ania321 04.03.2013 17:11
takiej jeszcze nie jadłam
kasienka23 04.03.2013 16:24
super zupa, chętnie wypróbuję przepis!
Marta1986 04.03.2013 16:19
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak