Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowe łódeczki z brukselką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg.
jabłko kwaśne 2 szt.
jogurt naturalny 3/4 szkl.
sól i pieprz
sok z cytryny 1 szt.
natka pietruszki 2 łyżki
ogórki 2 duże
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowe łódeczki z brukselką

jabłka umyć,obrać,wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej,skropić sokiem z cytryny świeżo wyciśniętym,jogurt włożyć do naczynia,dodać posiekaną natkę pietruszki,sól i pieprz do smaku całość dokładnie wymieszać,brukselkę oczyścić umyć i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem 1 łyżeczki cukru,odcedzić i przepłukać zimną wodą a następnie każą brukselkę przekroić na połowę,do dużej miski włożyć starte jabłka,starty ser,pokrojoną brukselkę i połowę przygotowanego sosu jogurtowego całość dokładnie połączyć i odstawić,ogórki umyć nie obierać przekroić na połowę wzdłuż wydrążyć miąższ i napełniać przygotowanym nadzieniem,układać na półmisku i polać pozostałym sosem,przed podaniem można oprószyć posiekanymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.10.2013 17:58
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak