Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z piersi kurczaka z orzechami włoskimi i parmezanem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
orzechy włoskie 2 łyżki rozdrobnionych
parmezan starty 2 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z piersi kurczaka z orzechami włoskimi i parmezanem

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka oczyścić, wyciąć polędwiczki i dobrze rozbić.
Krok 1 - Roladki z piersi kurczaka z orzechami włoskimi i parmezanem foto
2
Bardziej z brzegu położyć parmezan i orzechy. Złożyć boki i zwinąć w rulonik.
Krok 2 - Roladki z piersi kurczaka z orzechami włoskimi i parmezanem foto
3
Położyć na folii aluminiowej i zawinąć w "cukierek".
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni na 25min.
Krok 3 - Roladki z piersi kurczaka z orzechami włoskimi i parmezanem foto
4
Podawać z puree marchewkowo imbirowym: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/271709/pur-e-marchewkowo-imbirowe.html

i sosem śmietonowym z cukinią: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/271712/sos-smietanowo-cukiniowy.html
Krok 4 - Roladki z piersi kurczaka z orzechami włoskimi i parmezanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 01.03.2013 13:01
kiedyś zrobię
Stenka 25.02.2013 08:03
z orzechami nie jadłam, ciekawa jestem smaku
czekoladka_m 23.02.2013 21:54
robię podobne tylko, że ze schabu i z chrzanem
mysza75 23.02.2013 14:58
Roladki pięknie wyglądają i na pewno tez tak smakują :-)
Pomocnik 23.02.2013 10:34
super
pierniczkowo 23.02.2013 10:28
fajny pomysł, pycha:)
Konczi 23.02.2013 09:49
smaczne
ewka1978 23.02.2013 09:15
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak