Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort a'la sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanka
masło 1 kostka
jajko 6 sztuka
jogurt morelowy 1 litr
budyń śmietankowy 2 opakowanie
cukier 0,5 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort a'la sernik

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy zimne masło i robimy kruszonkę. Na koniec dodajemy jedno żółtko. Szybko zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na ok pół godziny. W tym czasie przygotowujemy masę: Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ubijamy z cukrem. Dodajemy stopniowo jogurt morelowy (powinien być gęsty). Na koniec dodajemy budynie śmietankowe oraz ubite na sztywno białka. Mieszamy teraz delikatnie szpatułką.
Ciasto (2/3) ścieramy na tarce o grubych oczkach na wysmarowaną masłem tortownicę. Wykładamy masę serową. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto (1/3). Pieczemy w 180 stopniach przez ok 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 23.02.2013 17:14
mniam mniam
Boska_Agatka 23.02.2013 17:07
super
msmors 23.02.2013 16:25
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak