Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
rodzynki 1 opakowanie
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
ocet balsamiczny
cukier
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z rodzynkami

Kapustę czerwona szatkujemy i gotujemy prawie do miękkości. Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę. Następnie do cebulki dodajemy odsączona ugotowaną kapustę i podsmażamy. Rodzynki zalewamy wrzątkiem odstawiamy. Kapustę doprawiamy solą ,pieprzem octem balsamicznym i dla przełamania smaku cukrem. Jeszcze chwile podsmażamy i dodajemy odsączone rodzynki. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 25.02.2013 10:10
bardzo smaczna sałatka:)
noninka77 25.02.2013 09:54
Chętnie wypróbuje
Boska_Agatka 25.02.2013 09:44
super pomysł
miki47 25.02.2013 09:19
mniam
iwa643 25.02.2013 08:51
Polecam do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak