Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami i winogronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 2 łyżki
biała kapusta 1/4 szt
marchewka
pieprz kolorowy
olej rzepakowy
sok limonki
winogrona 10 kulek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kapusta czerwona 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami i winogronem

Kapustę białą i czerwoną kroimy w paseczki. solimy i odstawiamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Marche , pokrojone winogrona i rodzynki dodajemy do kapusty. Mieszamy. Solimy doprawiamy pieprzem i dodajemy olej rzepakowy. Doprawiamy sokiem z limonki. Mieszamy i chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak