Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki cielęce z pieczarkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50 dkg
pieczarki 20 dkg
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana 12% 1/2 szkl
mąka
sól
pieprz
bulion drobiowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki cielęce z pieczarkami.

Bitki, cebulę i pieczarki usmażyć, układać w garnku warstwami bitki, pieczarki z cebulą i znowu to samo. Każdą warstwę posypać pieprzem Rozpuścić kostkę bulionową w połowie szklanki wody , wlać do bitek. dusić aż będą miękkie. Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami sosu od mięsa , wlać do garnka i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak