Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa tajska

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

imbir 2 łyżki
pierś z kurczaka 70 dag
czosnek 4 żabki
mleko kokosowe 500 ml
olej sezamowy 1,5 łyżki
sok z limetki 2 łyzki
koperek 1/2 pęczka
cukinia 25 dag
marchewka 1 sztuka
bulion drobiowy 700 ml
papryka 2/3 (chili)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa tajska

Kroki postępowania

1
Cukinię płuczemy, kroimy w paski, podobnie marchewkę. .
Krok 1 - zupa tajska foto
2
Pierś z kurczaka kroimy w kostę. Czosnek i imbir obieramy. Ścieramy. Czosnek siekamy. Paprykę chilli kroimy drobniutko.
O
Krok 2 - zupa tajska foto
3
lej rozgzrewamy, podsmażamy czosnek z imirem i wlewamy mleko kokosowe oraz bulion drobiowy. Dodajemy pierś z kurczaka. Gotujemy około 15 minut. następnie dodajemy sok z limetki, doajemy pokrojoną cukinię i marchewkę. Gotujemy ok. 30 minut. Doprawiam ydo smaku koperkiem, solą i innymi przyprawami
Krok 3 - zupa tajska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 07.07.2013 20:58
musi byc super
Botwinka 07.03.2013 18:31
bardzo fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak