Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg smażony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności 2 szt
mąka tortowa 200 gram
olej do smażenia 150 gram
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
sok z cytryny 1 szt
czosnek 4 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg smażony

Kroki postępowania

1
Solę rybę wewnątrz i staram się rozetrzeć sól po całości .Odrobinę pieprzu białego do środka też lekko rozcieram. Wkładam do środka dwie połówki czosnku i skrapiam sokiem z cytryny . Posypuje sola rybę po wierzchu i trochę pieprzu i też skrapiam sokiem z cytryny . Zostawiam na 15 minut aby przeszła ryba aromatem potem kroje w dzwonka .
Krok 1 - Pstrąg smażony foto
2
Na rozgrzana patelnie wrzucam olej 2 spore łyżki . Rybę dzwonka maczam w mące .
Krok 2 - Pstrąg smażony foto
3
Smażę na rozgrzanym olej .
Krok 3 - Pstrąg smażony foto
4
Do ryby pasuje wiosenna sałatka . Podajemy na sałacie lodowej z pomidorkami .
Krok 4 - Pstrąg smażony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 15.03.2013 14:27
super, jade na obiad do ciebie
wlosiaczek 08.03.2013 22:09
kurcze ten pstrąg już za mną chodzi ;)
Agata/MANTIS-KITCHEN 08.03.2013 09:39
Pyszny ten pstrąg akurat na dzisiaj idealny .
Paolcia 08.03.2013 09:25
mniammmmmmmm
cukiereczek 08.03.2013 09:12
ciekawy pomysł
Pyszota 08.03.2013 09:05
rewelacyjny pstrąg
adelajda 08.03.2013 09:04
super pokazane !
Ania321 08.03.2013 08:40
wygląda bardzo zachęcająco :)
paulina2157 08.03.2013 08:17
aż chce się zjeść:)
Agnieszka-87-25 08.03.2013 08:14
widać że mięsko pstrąga świeżutkie, pysznie wygląda :)
08.03.2013 07:50
Jak dla mnie to wygląda bardzo smacznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak