Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony deser z płatkami ryżowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki ryżowe 1 szklanka
cukier 1 łyżka
mleko
kiwi 4 szt
cukier waniliowy 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony deser z płatkami ryżowymi

Pałatki ryżowe gotujemy według przepisu na opakowaniu na mleku z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Ugotowane płatki studzimy. Kiwi myjemy przekrawamy i łyżeczką delikatnie wyciągamy środki owocu . Owoc kroimy w kosteczkę a łódeczki zostawiamy do serwowania deseru. Zimne płatki mieszamy z pokrojonymi owocami i nakąłdamy do miseczek. Podajemy zaraz po zrobieniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 09.03.2013 21:21
pyszny deser:)
Wiesława1 09.03.2013 20:22
ciekawy deser
aisoglam 09.03.2013 17:25
Ciekawy przepis :)
Pyszota 09.03.2013 12:07
ciekawy deser, pycha
Janina 09.03.2013 10:26
Bardzo smaczne
V_kuchareczka 09.03.2013 09:39
smaczny deserek
wiola333 09.03.2013 09:38
zielono i bardzo smacznie
kasienka23 09.03.2013 08:54
pyszny deserek, chętnie taki zrobię!
Agnieszka-87-25 09.03.2013 08:53
mniamm, ale smakowitość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak