Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki jabłkowo-serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pomarańcza 1 sztuka
cukier drobny 5 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
żółtko jajek 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
twaróg 200 (tłusty)
jabłko winne 6 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki jabłkowo-serowe

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Pomarańczę należy sparzyć i otrzeć skórkę. Jabłka wymieszać ze skórką pomarańczową i rodzynkami, skropić sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Doprawić cukrem i cynamonem. Odstawić na chwilę do lodówki. W tym czasie utrzeć ser twarogowy z żółtkiem i cukrem waniliowym.
Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć odrobinę masy serowej i jabłkowej. Skleić tak oby powstał pieróg. Brzegi docisnąć widelcem. Na wierzchy zrobić małą dziurkę aby para mogła swobodnie uchodzić. Wierzch posmarować rozmąconym żółtkiem z odrobiną mleka. Piec w 180 stopniach przez ok 20 -25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak