Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa papryka na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka żółta 2 kg.
papryka czerwona 2 kg.
cukier 30 dag.
woda 3.5 litra
sól 2 łyżki
olej 3/4 szkl.
ocet 2/3 szkl.
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa papryka na zimę

Z papryki usunąłem gniazda nasienne.Opłukałem,pokroiłem w większą kostkę.Z pozostałych w/w składników sporządziłem zalewę.Do gorącej zalewy dodałem paprykę.Zagotowałem.Następnie włożyłem gorącą paprykę do wcześniej wyparzonych słoików.Zakręciłem.Postawiłem do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 11.06.2013 21:25
domowe najlepsze
miki47 28.03.2013 09:16
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak