Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z TUŃCZYKIEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Ciasto:
mąka 3 szkl
jajko 1 szt
sól szczypta
woda letnia 1 szkl
ser gouda 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z TUŃCZYKIEM

Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Rozwałkować i szklanką wyciąć kółka.
FARSZ: Jajka ugotować na półtwardo i zetrzeć na tartce o drobnych oczkach. Następnie dodać tuńczyka i starty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na krążki nakładamy farsz i lepimy pierogi. Ugotuj w lekko osolonej wodzie przez ok.2 min od wypłynięcia.
SMACZNEGO!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 15.03.2013 14:15
z takim nadzieniem jeszcze nie jadłam - zachęcający przepis :)
fotoviderek 15.03.2013 09:15
Super pomysł :)
Gary Michy 14.03.2013 20:36
Ja nowość tuńczyk w pierogu. Trzeba spróbować! :)
gosia56 14.03.2013 19:22
jeszcze tak nie robiłam
Aleksandra/Olcia 14.03.2013 19:16
ciekawy pomysl,
Marta1986 14.03.2013 19:13
pycha pycha
kasienka23 14.03.2013 18:56
fajne nadzienie!
Wiesława1 14.03.2013 18:40
ciekawe nadzienie
Barbara/zuza22_85 14.03.2013 18:28
takich jeszcze nie jadłam
Krzysztof15 14.03.2013 18:23
super ja jeszcze dodaje szpinak
kokoszka
kokoszka 14.03.2013 18:23
z tuńczykiem jeszcze nie jadłam
[email protected] 14.03.2013 17:29
takich jeszcze nie jadłam muszę spróbować
2milutka 14.03.2013 17:06
jeszcze takich nie jadłam...
Janina 14.03.2013 16:53
przyznam,że nigdy takich nie jadłam
14.03.2013 16:17
z tuńczykiem? wyglądają na ruskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak