Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z porem i serkiem camambert w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 500 gram
por (biała część) 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
ser camembert
masło do smażenia
ciasto francuskie

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z porem i serkiem camambert w cieście francuskim

Pora pokroić i podsmażyć na maśle, dodać czosnek. Smażyć do momentu, aż por troszkę zmięknie. Z filetu łososia usunąć skórę, ja podzieliłam na 4 kawałki. Ciasto rozłożyć na papierze do pieczenia i ponacinać boki, tak żeby środek pozostał. Na ciasto nakładamy podsmażonego pora, na niego łososia i na koniec pokrojony w plastry serek. Ciasto zawijamy na przemian - raz pasek z jednej strony i raz z drugiej. Pieczemy w 200 stopniach około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 15.03.2013 16:09
fajny pomysł na łososia, wiele zyskuje takim przygotowaniem
Aleksandra/Olcia 15.03.2013 14:18
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak