Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z mięsem mielonym w sosie pomidorowo-paprykowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron fusilli
mięso mielone 1/2 kg
przecier pomidorowy 4 łyżki
sos paprykowy 3 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
kukurydza 1/2 puszka
oliwa 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z mięsem mielonym w sosie pomidorowo-paprykowym

Kroki postępowania

1
Cebulę siekamy i podsmażamy razem z mięsem na tłuszczu.
Krok 1 - Fusilli z mięsem mielonym w sosie pomidorowo-paprykowym foto
2
Następnie dodajemy sos paprykowy oraz przecier pomidorowy, całość podlewamy odrobiną wody.
Krok 2 - Fusilli z mięsem mielonym w sosie pomidorowo-paprykowym foto
3
Na koniec dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Fusilli z mięsem mielonym w sosie pomidorowo-paprykowym foto
4
Sos łączymy z ugotowanym al dente makaronem.
Podajemy. Smacznego!
Krok 4 - Fusilli z mięsem mielonym w sosie pomidorowo-paprykowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 15.03.2013 16:40
bardzo smacznie wygląda
dianix 15.03.2013 16:28
bardzo apetyczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak