Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Latte milutkiej

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa parzona bez fusów 125 ml
mleko spienione 50 ml
śmietana kremówka 100 ml
cukier trzcinowy 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Latte milutkiej

Kawę parzymy tak aby otrzymać 125 ml gotowej kawy bez fusów Mleko spieniamy spieniaczem można nawet mikserem tylko musi być dobrze schłodzone z lodówki aby wytworzyła się pianka. Śmietankę ubijamy na sztywno. Do wysokiej szklanki na dno wkładamy trochę sztywnej śmietanki wygładzamy łyżeczką wlewamy powolutku zaparzoną kawę po ściankach szklanki tak aby utworzyła się warstwa na kawę wlewamy spienione mleko dekorujemy pozostałą śmietanką i wkładamy na wierzch kostki cukru. Pyszna domowa kawa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 16.03.2013 11:01
wygląda naprawdę zachęcająco chyba zaraz sobie taką kawkę przygotuję
V_kuchareczka 15.03.2013 20:08
wygląda zachęcająco
Milena87 15.03.2013 19:38
z dużą ilości bitej śmietany, taką uwielbiam:)
meg1984 15.03.2013 19:18
pycha kawka :)
justys759 15.03.2013 19:08
uwielbiam takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak