Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane kalmary

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalmary 300 g
mąka pszenna 1 kubek
jajko 2 szt
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej 0,5 kubka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane kalmary

Kroki postępowania

1
Jajko roztrzepać w miseczce z solą, pieprzem i papryką ostrą.
Kalmary namoczyć w jajku i obtoczyć mąką.
Krok 1 - Panierowane kalmary foto
2
Od razu wrzucać je na mocno rozgrzany olej na patelni i obsmażać do przyrumienienia.
Krok 2 - Panierowane kalmary foto
3
Przed podaniem posyp solą i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3 - Panierowane kalmary foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 18.03.2013 12:33
Świetne masz pomysły, nie jadłam ale chętnie wypróbuje :-)
Dorota37 18.03.2013 12:20
Czas zakupić kalmary i wziąć się do roboty. Bo kusisz i to bardzo :-)
w mojej kuchni 17.03.2013 16:15
najbardziej lubię kalmary w sosie pomidorowym.... ale też zachęcają..
Konczi 17.03.2013 15:25
nigdy nie jadłam ale chyba pora wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak