Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane żeberka z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
marchewka 2 szt
jabłko 1 szt
kapusta kiszona 1/2 kg
śmietana 1 szkl
jajko 3 szt
kminek 1/2 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
cukier
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane żeberka z kapustą

Startą marchewkę i jabłko wymieszać z kapustą oraz pokrojonym porem, łyżką oleju i odrobiną cukru, wyłożyć wszystko na dnie naczynia żaroodpornego.Na wierzchu położyć uduszone lub ugotowane żeberka.Śmietanę roztrzepać z jajkami, przyprawić solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem.Polać wierzch zapiekanki i zapiekać około 25 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 12.03.2013 07:37
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak