Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska tarta z jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier kryształ 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska tarta z jabłkami

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozłożyć i wyciąć 4 paski, następnie przedzielić je na pół. Resztę ciasta umieścić w naczyniu do tarty.
Obrać jabłka na cząstki, mogą być również jabłka ze słoika. Ułożyć na cieście posypać cukrem i cynamonem. Następnie ułożyć paski na wierzchu.
Krok 1 - Francuska tarta z jabłkami foto
2
Ciasto piec ok. 20 min w temp. 180 st. C.
Krok 2 - Francuska tarta z jabłkami foto
3
Podawać na ciepło.
Krok 3 - Francuska tarta z jabłkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 12.03.2013 14:59
Pyszna tarta !
fotoviderek 12.03.2013 08:29
Świetna tarta :)
ewka1978 12.03.2013 07:50
szybko i pysznie
Janina 12.03.2013 07:34
Bardzo smaczne
msmors 12.03.2013 07:31
bardzo ciekawy przepis
Misada 11.03.2013 22:44
bardzo smaczna
Krzysiek3 11.03.2013 22:38
szybka i pyszna
Klisza 11.03.2013 22:33
musi być pyszna
Iwka 11.03.2013 22:28
smakowicie
Aleksandra/Olcia 11.03.2013 22:28
mniam,prosto i smacznie
Silver Teaspoon 11.03.2013 22:23
apetycznie
Noruas 11.03.2013 22:11
mniam, pyszne, smaczne, a kombinacja jabłka z cynamonem- genialna!
Adam/ZUB3R 11.03.2013 22:01
smaczne i proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak