Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BEZY CYTRYNOWE - DOMOWE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8-10 szt
cukier 400 g
sól szczypta
sok z cytryny 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: BEZY CYTRYNOWE - DOMOWE

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy sok z dwóch cytryn i dalej ubijamy. Na końcu dodajemy cukier (najlepiej cukier puder) wtedy nie trzeba długo ubijać z cukrem.
Krok 1 - BEZY CYTRYNOWE - DOMOWE foto
2
Masę wkładamy w szprycownicę i formujemy ładne bezy, uprzednio wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia.
Krok 2 - BEZY CYTRYNOWE - DOMOWE foto
3
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15-20 min.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 3 - BEZY CYTRYNOWE - DOMOWE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 13.03.2013 23:34
ehhh zazdroszczę bo ja nie umiem bezów robić, a tu takie fajne wyszły
pajbek 13.03.2013 16:04
Proszę taka jedną bezę :-)
EnoBeno 13.03.2013 08:39
świetny przepis
marcia7 12.03.2013 23:23
uwielbiam bezy, są takie lekkie
Monika78 12.03.2013 22:36
uwielbiam bezy, mam do nich słabość, te cytrynowe zapowaidają się smakowicie
Aannkaa82 12.03.2013 22:00
Super te beziki, ja już długo nie robiłam. Testowałam przepis zarówno z cukrem pudrem jak i ze zwykłym ale to było tak dawno ze nawet nie pamietam który był lepszy :).
magdziorka6 12.03.2013 21:43
fajnego posmaku nadaje cytrynka -pycha
zielonamorelka 12.03.2013 21:35
mi nigdy bezy nie wychodzą.są gumiaste i nie potrafię ich wysuszyć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak