Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki drobiowe w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną :
Podawać w sosie z ziemniakami, pieczywem lub same jak kto woli .
12 wierzchnich liści z kapusty białej ( sparzonych przy zdejmowaniu – jak przy normalnych gołąbkach ) | |
25 dag mięsa mielonego drobiowego,10 dag kaszy jęczmiennej,3 cebule,1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu | |
bulion drobiowy | 1 kostka |
śmietana | 1/2 szklanki |
mąka | 2 łyżki |
pieczarki | 30 dag |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
masło | 3 łyżki |
olej słonecznikowy | 5 łyżek |
sos sojowy grzybowy | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: