Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
jajko 2-3 szt
mąka 1 szkl
szczypta soli
woda gazowana 1/4 szkl
majonez 5 łyżek
ketchup 5 łyżek
czosnek ząbek
filet z kurczaka 450 g
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
przyprawa gryos do smaku
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
żółty ser starty 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

Mąkę przesiać, dodać mleko, jaja, szczyptę soli i wymieszać wszystkie składniki. Mieszać do czasu, aż uzyskamy gładką masę, przed samym smażeniem naleśników dodać wodę. Rozgrzać patelnię (najlepiej teflonową) z odrobiną oleju, smażyć obustronnie.
Wymieszać majonez z ketchupem i startym na tarce ząbkiem czosnku.
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, przyprawić gyrosem, solą i pieprzem, polać łyżką oleju, dokładnie wymieszać i usmazyć na patelni, przesypać do miski. Pieczarki umyć i obrać, razem z cebulą pokroić w kostę i smażyć na tej smaej patelni, co kurczaka. Podsmażone wymieszać razem z piersią z kurczaka. Gotowy farsz wykładać na usmażone nalesniki, posypać startym żółtym serem i złożyć w kopertę lub rulon. Polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.10.2014 17:42
super pomysł
Lis 30.12.2013 23:08
Ekstra naleśniki:)
Sylwia26 21.03.2013 20:03
muszę wypróbować
dodi 21.03.2013 18:00
bardzo ciekawy ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak