Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z DODATKIEM POMIDORÓW

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl.
jajko 1 szt
Farsz:
pomidory 4 szt
ziemniaki 1/2 kg
czosnek 3-4 ząbki
natka pietruszki 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
bazylia 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana
ser biały 1/2 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z DODATKIEM POMIDORÓW

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, opłukać, włożyć do garnka, dodać sól, przykryć zimną wodą i zagotować. Gotować pod uchyloną pokrywą przez około pół godziny lub do miękkości. Odcedzić i jeszcze gorące roztłuc bardzo dokładnie tłuczkiem do ziemniaków (kilka minut na gładką masę bez grudek). Ziemniaki całkowicie ostudzić. Dodać wszystkie składniki i pomidory pokrojone drobno, bez skórki. Doprawić do smaku i dobrze wymieszać.
Krok 1 - PIEROGI Z DODATKIEM POMIDORÓW foto
2
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, rozwałkować i wycinać koła. Nakładamy na każdy krążek farsz i lepimy pierogi.
Krok 2 - PIEROGI Z DODATKIEM POMIDORÓW foto
3
Wrzucamy na gotującą się wodę, osoloną, od wypłynięcia ok. 5 min.. Wyciągamy i podajemy ze śmietaną.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - PIEROGI Z DODATKIEM POMIDORÓW foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 06.06.2013 06:55
uwielbiam pierogi a takich jeszcze nie jadłam
babajaga1969 22.03.2013 14:22
pyszne nadzienie do pierożków - smaczne :)
Poison1988 22.03.2013 10:39
bardzo ciekawy farsz, godny wypróbowania :)
fotoviderek 22.03.2013 06:53
Mam ochotę na takie pierogi :)
gosia561 21.03.2013 21:29
nietypowy ale ciekawy dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak