Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z rukolą, fetą i oliwkami pod słonecznikiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe 1
rukola 1 garść
oliwki czarne Smak 5
cebula 1/4
feta 30 g
oliwa 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
pieprz
słonecznik łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z rukolą, fetą i oliwkami pod słonecznikiem

Kroki postępowania

1
Rukolę umyć i wysuszyć. Płat śledziowy pokroić w paski. Oliwki przekroić na połówki. Cebulę pokroić w piórka. Ser feta pokroić w kostkę lub w inne wzorki (w mojej wersji są to serduszka).
Krok 1 - Sałatka śledziowa z rukolą, fetą i oliwkami pod słonecznikiem foto
2
Następnie oprószyć pieprzem, polać oliwą i octem winnym. Wymieszać
Krok 2 - Sałatka śledziowa z rukolą, fetą i oliwkami pod słonecznikiem foto
3
Przed podaniem oprószyć słonecznikiem.
Krok 3 - Sałatka śledziowa z rukolą, fetą i oliwkami pod słonecznikiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 23.03.2013 09:45
pysznie wygląda:)
Monika58 22.03.2013 22:03
sałatka lekka a jednocześnie pożywna
arbuzowo 22.03.2013 20:22
ciekawe połączenie smaków
Joanna46 22.03.2013 20:14
Muszę spróbować takich śledzi. W tym tygodniu będzie okazja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak