Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona ciecierzyca

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 0,5 kubka
oliwa 2 łyżki
cebula 0,5 małej
pietruszka 1 łyżeczka posiekanej
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona ciecierzyca

Kroki postępowania

1
Dzień wcześniej zalać ciecierzycę w miseczce dość dużą ilością wody.
Na następny dzień gotować ją w lekko osolonej wodzie przez około 45min. Przecedzić.
Krok 1 - Pieczona ciecierzyca foto
2
Z oliwy, posiekanej w drobne kawałki cebulki, pietruszki, soli, pieprzu zrobić sosik. Wymieszać z ciecierzycą i wyłożyć na blaszkę.
Krok 2 - Pieczona ciecierzyca foto
3
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30min.
Krok 3 - Pieczona ciecierzyca foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 31.01.2016 12:27
smaczna przekąska
Ada-Gaba 25.01.2014 09:49
ciekawie, tak jeszcze nie robiłam
dwa pokoje z kuchnią 25.03.2013 06:09
też jeszcze nie jadłam!
Rafał10 24.03.2013 17:24
Mysza, pewnie, że się nadaje... super pomysł podrzuciłaś :D trzeba coś pokombinować i zrobić jakąś pyszną sałatkę ;)
Pomocnik 24.03.2013 15:27
fajny pomysł
mysza75 24.03.2013 14:37
Fajnie może pasować do sałatek. Napisz czy się nadaje taka ?
miki47 24.03.2013 13:34
pyszny przepis
wyattearp 24.03.2013 13:25
nigdy nie jadłam czas spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak