Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i mięsem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 500 g
kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 3 dag
gotowane drobiowe mięso 40 dag
cebula biała 2 sztuki
olej roślinny 3 łyzki
masło 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i mięsem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie tyle minut ile pisze na torebce. Grzyby moczymy i gotujemy do miękkości następnie odcedzamy po ugotowaniu i zimne wyciskamy,Kapustę ugotować wycisnąć i zmielić z grzybami i gotowanym mięsem przez maszynkę z sitkiem o grubych oczkach ,cebulę obrać pokroić w kosteczkę zeszklić na oleju i dodać do farszu wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem.

Makaron wymieszać z mięsem włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego łyżką masła zamknąć naczynie,wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 min wyjąć i podawać na talerzu gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 24.03.2013 19:56
łazanki !!Rewelacja!!
justys759 24.03.2013 18:18
mmm uwielbiam:)
Piotr-21 24.03.2013 17:21
smaczne na obiad
Barbara/zuza22_85 24.03.2013 17:12
bardzo dobre jedzonko :) sama czasem takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak