Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
jabłko 2 szt
cebula 1 szt
majeranek 3 łyżki
natka pietruszki 0,5 pęczka
serek topiony ziołowy 1 łyżka
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z jabłkiem

Kotlety /powinny być dość grube/ opłukujemy, osuszamy i ostrym nożem nacinamy w nich kieszenie. Oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 15 min. Jabłka i cebulę obieramy. Jedno jabłko i cebulę drobno kroimy, dodajemy łyżkę majeranku,posiekaną natkę, doprawiamy solą i pieprzem i rozcieramy z serkiem topionym. Tak przygotowanym farszem napełniamy kieszenie w kotletach, spinamy wykałaczkami i obsmażamy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym na patelni tłuszczu /olej + masło/. Następnie wlewamy kilka łyżek bulionu, wkładamy plasterki jabłka oprószone majerankiem i dusimy pod przykryciem ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak