Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop pomarańczowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 3
cukier 1 szklanka
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop pomarańczowy

Pomarańcze dokładnie umyć i obrać. Ze skórki wyciąć albedo. Wodę zagotować i dodać cukier. Po rozpuszczeniu cukru w wodzie zanurzyć skórki z pomarańczy. Gotować do uzyskania gęstego syropu ok. 40 min. Następnie odcedzić. Syrop przelać do buteleczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 19.03.2013 11:43
i do ciast dobry dodatek naturalny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak