Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z białej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
cebula 2 szt
jajko 3 szt
natka pietruszki 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka 3 łyżki
kasza manna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z białej kapusty

Kapustę umyć i oczyścić, podzielić na ćwiartki i gotować w niewielkiej ilości osolonej wody, aż zmięknie.
Cebule obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju.
Ugotowaną kapustę odsączyć. Zemleć w maszynce razem z cebulą.
Kaszę mannę dodać do masy kapuścianej, dokładnie wymieszać i podgrzewać na wolnym ogniu przez 4-5 minut, ciągle mieszając. Odstawić do ostudzenia. Następnie dodać 2 jajka i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Z masy formować płaskie kotleciki.
Panierować je w mące, a następnie w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 20.03.2013 08:24
super przepis,weganski
gosia561 19.03.2013 23:43
super pomysł, tani kotlet
Noruas 19.03.2013 23:39
tak jeszcze nie jadłam, a bardzo fajny i ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak