Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wesoły żurek na wędzonce

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar spod gotowania wędzonki 1,5 litra
zakwas żurkowy 1 szkl
biała kiełbasa 2 szt
śmietana 1 łyżka
jajko 2 szt
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wesoły żurek na wędzonce

Wywar przelewamy do garnka. Zagotowujemy. Wrzucamy kiełbasę, gotujemy około 15-20 minut. Następnie wlewamy zakwas żurkowy. Dodajemy śmietanę. Chwilę jeszcze gotujemy. Doprawiamy do smaku pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Przygotowany żurek wylewamy na talerze. Układamy kiełbaskę oraz połówki jajek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.12.2013 12:40
lubię żurek :)
Seba 11.11.2013 10:17
smaczny żurek
ONY_za_kare 19.09.2013 15:16
ale fajny!
Ela15 14.07.2013 11:30
super zupka
Motorek 23.06.2013 06:37
uwielbiam żurek
dorotka0000025 24.05.2013 16:26
fajny pomysl
RenataZ-et 12.04.2013 20:14
moje smaki :)
caralajna 03.04.2013 08:14
rzeczywiście wesoły :)
Alex_M 01.04.2013 10:59
fajny pomysl!
msmors 31.03.2013 20:17
smaczne danie
Konczi 31.03.2013 18:57
aż żal zjeść gdy się do nas uśmiecha
Pusia 31.03.2013 17:54
rewelacja, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak