Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Karpatka
Kroki postępowania
Wyłożyć na dwie standardowe wyłożone pergaminem blaszki i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35 min w termoobiegu 160*. Po upieczeniu wystudzić .
Ciasto: | |
margaryna | 1/2 kostki |
woda letnia | 1 szklanka |
mąka pszenna | 1 szklanka |
szczypta soli | |
jajko | 5 sztuk |
Krem: | |
mleko 2% | 1/2 litra |
jajko | 1 sztuka |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier drobny | 5 łyżek |
cukier waniliowy | 2 łyżki |
margaryna | 1/2 kostki |
olejek cytrynowy | parę kropli |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: