Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki nadziane nutellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżka
mleko 1/2 szkl
jajko 1 szt
masło miękkie 125 g
nutella 12 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki nadziane nutellą

Kroki postępowania

1
Mąke, cukier, prszek do pieczenia (suche składniki) wsypać do miski i mieszać. W osobnej wymieszać mleko, jajko masło (tzw. mokre składniki), potem dodać je do suchych, miksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 1 - Babeczki nadziane nutellą foto
2
Nakładać do 1/2 wysokości foremek, dodać łyżkę nutelli.
Krok 2 - Babeczki nadziane nutellą foto
3
Nutellę przykryć ciastem (lub wymieszać wykałaczką) do 3/4 wysokości foremki.
Krok 3 - Babeczki nadziane nutellą foto
4
Tak przygotwane babeczki włożyć do nagrzanego piekarnika do 180°C na 20-25 min.
Krok 4 - Babeczki nadziane nutellą foto
5
Gotowe babeczki:)
Krok 5 - Babeczki nadziane nutellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 03.04.2013 11:33
bardzo smaczne
Megg 03.04.2013 11:26
przepyszne babeczki!!!
Piotr-21 03.04.2013 10:33
bardzo dobre
kasiek 03.04.2013 10:21
na pewno są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak