Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 2 szt
kalafior 1 mała główka
ziemniaki 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
śmietana 12% 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
seler naciowy 3 łodygi
woda 1,75 litra
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, zalać wodą, posolić. Gotować około 20-25 minut.
Krok 1 - Zupa kalafiorowa foto
2
Pokroić w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Łodygi selera pokroić na plasterki. Dodać do zupy.
Wrzucić listek laurowy.
Gotować około 5 minut.
Krok 2 - Zupa kalafiorowa foto
3
Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki. Dodać do zupy. Gotować około 10 minut.
Krok 3 - Zupa kalafiorowa foto
4
Dodać do zupy śmietanę oraz natkę pietruszki. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)
Krok 4 - Zupa kalafiorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.10.2013 15:06
moja ulubiona zupka,pycha
Marlenka.S 25.03.2013 17:54
uwielbiam zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak