Przepis i sposób przygotowania na: "Najprawdziwsze" Ciasto marchewkowe :)
5 jajek i 310 dkg cukru ubić
dodać 350ml oleju słonecznikowego,
dosypać 390 dkg mąki tortowej,
1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę sody i 2 łyżeczki cynamonu.
Na koniec dodać garść drobno posiekanych włoskich orzechów i 5 startych
marchewek.
Wyłożyć ciasto na okrągłą formę i piec 1 godzinę w piecu rozgrzanym do 180C.
Polewa:
1 serek (ważne: serek Philadelphia) utrzeć, dodać ½ kostki roztopionego masła,
potem dosypać 300 dkg cukru pudru i ½ cukru wanilinowego oraz odrobinę
wyciśnietej świeżej cytryny.
Masę wyłożyć na wierzch przestudzonego ciasta.
Kroić w trójkąty, najlepiej podawać ze świeżymi truskawkami.
Polecam, rewelacja!