Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJA FASZEROWANE W SKORUPKACH

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka piertuszki posiekana 2 łyżki
cebula 1 szt
jogurt grecki 3 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
Dodatki:
olej do smażenia 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: JAJA FASZEROWANE W SKORUPKACH

Jajka ugotowane na twardo, przekrawam na połówki ostrym nożem. Wyjmuję białka oraz żółtka i drobno siekam na desce.
Delikatnie mieszam z cebulką, pietruszką drobno posiekaną i jogurtem greckim, koniecznie dać musztardę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Każdą skorupkę wypełnić farszem.
Smażę na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu.
Podawać gorące, zaraz po zdjęciu z patelni. Można dodatkowo, dla ozdoby posypać je odrobiną drobnego szczypioru.

Trochę bardziej pracochłonne… wyśmienitym smakiem wynagrodzą czas poświęcony na ich przygotowanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.03.2015 13:59
pyszne jajeczka
Megi 11.04.2013 17:40
jadłam, pyszne i fajnie wyglądają!
wiola333 06.04.2013 09:49
bardzo smaczny przepis
Paolcia 06.04.2013 09:05
bardzo apetycznie wygląda :)
Rafał3 06.04.2013 08:58
wygląda wyśmienicie godne polecenia
Boska_Agatka 06.04.2013 08:56
mniam palce lizać ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak