Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z żurawina

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żurawina 6 łyżek
porcje z piersi kurczaka 3 sztuki
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z żurawina

Porcje na kotlety z piersi kurczaka rozbijamy z dwóch stron. Na brzegu każdej z porcji wykładamy po 2 łyżki żurawiny i zwiamy w roladkę, którą dokładnie spinamy wykałaczkami. Jajko wbijamy na talerz, dodajemy sól oraz pieprz. Roladkę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.


Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak