Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z indyka ze szpinakiem i fetą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
szpinak mrożony 1 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt
ser feta 1 szt
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z indyka ze szpinakiem i fetą

Pierś indyka rozciąć i rozbić tworząc prostokątny płat mięsa, posolić i popieprzyć.Szpinak przesmażyć na rozgrzanej patelni do odparowania. Następnie dodać zgnieciony czosnek doprawić do smaku i na koniec wbić jajka ,wymieszać, usmażyć. Masę szpinakową rozsmarować na płacie mięsa na nią pokruszyć ser feta. Płat zwinąć jak roladę i zawinąć ściśle w folię aluminiową. Piec w 180 stopniach przez około 45 min.Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 25.01.2014 20:40
jest szpinak jest pysznie :)
berys18 03.12.2013 12:37
bardzo fajny pomysł
adelajda 14.11.2013 09:52
moje smaki :)
Alex_M 06.09.2013 14:07
smaczna rolada
jeta72 05.09.2013 11:48
smaczna :-)
cooleczka 15.05.2013 16:10
fajny pomysł
ben-ka 11.04.2013 09:23
mnie by bardzo smakowała.
teresa18 07.04.2013 14:39
świetne mięsko
pajbek 07.04.2013 05:14
Pyszna roladka
beniaminek 06.04.2013 21:12
fajne danie
Megg 06.04.2013 19:55
przepyszna roladka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak