Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kiszonej kapusty na ostro

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kg
marchew 4 szt
kiełbasa podwawelska 800 gram
pieczarki 300 gram
chili mielone 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
przecier pomidorowy 150 gram
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
karkówka 300 bez kości
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kiszonej kapusty na ostro

Kroki postępowania

1
Kapustę przepłukałam i wstawiłam do garnka dodałam ziele angielskie i liść laurowy .oraz marchewkę startą na wiórka zalałam wodą i gotowałam pod przykrywką .
Krok 1 - Bigos z kiszonej kapusty na ostro foto
2
Marchewkę startą na wiórka włożyłam do garnka zalałam wodą i gotowałam pod przykrywką .
Krok 2 - Bigos z kiszonej kapusty na ostro foto
3
Kiełbasę pokroiłam drobno i usmażyłam na patelni dodałam do kapusty wszystko razem dusiłam doprawiłam pieprzem papryką i chili Gotowałam 2 godziny dopiero wtedy dodałam pieczarki pokrojone w plasterki i karkówkę osmażoną z patelni w kostkę i przecier pomidorowy .
Krok 3 - Bigos z kiszonej kapusty na ostro foto
4
Gotowałam jeszcze godzinę i gotowe.
Krok 4 - Bigos z kiszonej kapusty na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 09.04.2013 17:57
ciekawe połaczenie
Noruas 09.04.2013 16:33
Bardzo ciekawe, uwielbiam ostre smaki :)
Monika58 09.04.2013 15:40
apetyczny bigos
Sisterskitchen 09.04.2013 15:01
lubię bigos z kiszonej kapusty, Twój wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak