Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pomarańczowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 sztuki
sok pomarańczowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pomarańczowe

1 pomarańcza do otarcia skórki

Margarynę utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodawać po jednym jajku i po porcji przesianej wcześniej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Do gładkiego ciasta dodać sok pomarańczowy i wymieszać na koniec dodać otartą skórkę z pomarańczy.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej i wysypanej formy keksowej ja miałam taką 24 cm długości.
Ciasto piec 60 min w temp. 180 st po upieczeniu przestudzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 10.04.2013 14:51
Aż tu czuję zapach tego ciasta.
Katarzyna/kate1980 09.04.2013 20:34
jakie śliczne
Anna133 09.04.2013 17:55
to musi być smaczne
Mira85 09.04.2013 17:25
super do kawki
Noruas 09.04.2013 16:32
super smaki! uwielbiam ciasta owocowe, i też do tej pory robiłam cytrynowe.
Monika58 09.04.2013 15:40
brzmi smacznie, aż spróbuje
Ania321 09.04.2013 15:26
pomarańczowej jeszcze nie robiłam, pora to zmienić :)
reniatka 09.04.2013 15:14
tym kolorkiem zacheca do zjedzenia
muffina 09.04.2013 15:11
fajna opcja lubie takie babki do porannej herbaty. Zawsze robi się cytrynowe więc fajna opcja na odmianę. Smaczne to;D
Sisterskitchen 09.04.2013 15:00
proste i pyszne, super!
Olga_SK 09.04.2013 14:18
smakowicie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak